Wednesday, March 31, 2010

SAKURA KU BERSATU - PART 2


Satu lagi corak sakura pink yg saya ada..yg ni dapat waktu hunting kat apek..Bunga sakura ni gemok sikit dari yg biasa yg kurus slim tu...Teko & anaknya pun semua gemok-gemok montok belaka..terlebih baja lah agaknya tu..he..he..tapi badannya lebih putih & mulus dari mak aladdin & anak-anaknya tu..
Alahai nampak manis gak aladdin ni ngan adik tirinya yg gemok tu..he..he..aladdin tu mantain je sopan santun tp yg gemok tu nampak brutal sket..ha..ha..
Pinggan enamel ni sy dapat kat apek gak..nampak macam ngam je digandingkan dgn corak bunga sakura gemok..rembat jugaklah walaupun dari species yg berbeza..dapatlah wat teman sigemokk..
Tak palah..lain keturunan pun...janji dari species yg sama..akhirnya 1 family bersatu...gaduh sikit2 tu adatlah kan..ha..ha..

1 HARI LAGI...


SALAM SEMUA..TINGGAL 1 HARI SAJA LAGI..HARI NI..SEHINGGA JAM 12 MALAM NANTI GA TERATAK PUTERI AKAN DI TUTUP..JADI PADA SESIAPA YG BELUM JOIN LAGI ..MASIH ADA MASA LAGI..HADIAH2 MENARIK SEPERTI DI BAWAH MENUNGGU ANDA..MANA TAU NASIB KAWAN-KAWAN...BOLEH BAWA PULANG...FREE...

Tuesday, March 30, 2010

SAKURA KU BERSATU


Bermulanya cerita kepada koleksi sakura ni dengan tibanya 2 set cawan ni..hasil tersilap info masa barter ngan Salina dari STOR ANTIK..(tp Salina sekarang ni senyap aje..busy tahap giler tu sbb dah tak de bibik sekarang..)

Asalnya saya nak set cawan sakura putih..tak perasan masa Salina buat N3 masa tu ada jugak cawan sakura pink ni..tiba2 bila buka bungkusan terima sakura pink ni..alahai tersilap!!..dalam hati kata tak apalah..comel jugak bunga ni..(memang masa tu, saya tak ada sakura ni, dan tak termimpi pun nak collect sakura pink ni sebab pikir susah nak dapat bunga ni sekarang..)

Hubby siap berpesan..jangan barter atau jual sakura ni..sebab lawa & sweet sangat bunganya..jadi alang2 dah ada set cawan..naklah juga teko,pinggan,piring..etcs.. alahai masa tu pikir.. "manalah aku nak korek adik beradiknya lagi ni..?"

Lepas tu..nak dijadikan rezeki..dapat 2 biji cawan & 1 piring ni dapat masa hunting kat apek di K Trg..1 cawan tu sompek sikit ..ada aku kesahhh..janji sakura..he..he..Dapat ngan harga yg murah..apek kira bayar 1 set aje..Tapi bunganya paling terang & menyerlah dlm ketiga2 cawan dr tempat yg berlainan tu..
Dan untuk melengkapi dan meramaikan lagi adik beradik cawan ni..3 set ni pulak beli online kat Kedai Nannie..Emm..jadilah dengan 7 biji cawan & 6 piring tu...kat Tasha Malaysian Antik ada nengok minggu lepas cawan mulut jahatnya tu yg macam Cik Mat Gebu kita N3 minggu lepas..tp tak termampu meminang lagi setakat ni...tak pelah cawan ni pun...janji sakura..he..he..
Dan datang lagi rezeki..jumpalah mak sakura ni..Teko Alladin...paling suka..dapat ngan Tasha SiAwek Misteri dr Malaysian Antik..alhamdulillah pinangan diterima ..cun..cunn..
Dan yg paling akhir diterima ..minggu lepas dr Kak Khaty69 D'Classic..ada 2 ketoi piring kuih...jadilahh..
Tadaaa..akhirnya semua adik beradik berkumpul ramai2 di Teratak Puteri.. Kiranya susah juga nak dapatkan sakura ni..tiap kali ada N3 jualan asyik terlambat..insyaallah..kalu ada rezeki nk tambah sikit lagi saudara maranya..mcm pinggan bujur & mangkuk kalu ada..

Sunday, March 28, 2010

GIVE AWAY'S COUNTDOWN

SALAM SEMUA BUAT KAWAN BLOGGERS..TINGGAL 4 HARI LAGI SAJA LAGI TARIKH TUTUP GIVEAWAY YANG SAYA ANJURKAN..SO PADA SAPA2 LAGI YG NAK JOIN GA NI...CEPAT2...MASIH ADA MASA LAGI SEBELUM TARIKH TUTUP PADA 31HB MARCH,2010...TINGGALKAN KOMEN ANDA PADA ENTRY "TERATAK PUTERI GIVEAWAY"...DAN IKUTI SYARAT2 NYA..MANA TAU MUNGKIN REZEKI ANDA DAPAT HADIAH...JOM..JOMM..

CAWAN TEA CHINA WILD ROSE

Cawan Teh china, baru dari apek..tp saiz kecik sikit je dari cwn biasa..pada peminat yg tak ada cawan wild roses yg susah nak dapat tu..boleh la order sekarang sebelum habis stok untuk koleksi...
SAIZ DIA - 3 INCI
TINGGI - 2.3 INCI

RM6.00 SATU @ 6 PCS RM30.00
2 SET SOLD..ADA3 SET LAGI



Wednesday, March 24, 2010

GIVE AWAY TERATAK PUTERI




Seperti yang dijanjikan..saya ingin berkongsi kegembiraan saya utk kawan2 semua dengan mengadakan GIVE AWAY TERATAK PUTERI sempena Hari Lahir saya yang ke-41 tahun dan tanda menghargai kawan-kawan semua..sokongan yang diberi sangat saya terharu..pada yang telah membeli barang2 diblog saya ini harap berpuashati dan kalau ada salah silap tu harap dimaafkan ya..

Okay..saya akan menyediakan 4+1 hadiah yg merupakan koleksi antik & juga Barangan Deco English seperti dibawah..

HADIAH PERTAMA
Set Bunga Kangkung iaitu 1 Biji Teko Mini, 1 Piring Kuih 6 inci & 1 Cawan Bujang



HADIAH KE-2
3 Biji pinggan Kekwa Hitam, - Saiz 9.5 inci, 8 inci & 6 inci
HADIAH KE-3
Barang2 decoupage yg merupakan 1 biji Botol, 1 Lilin Bulat & 1 Lilin Biasa
(Yang ni decoupage hasil tuan rumah sendiri tau..)
HADIAH KE-4
2 Biji Pelita iaitu 1 Pelita Crown Antik & 1 Pelita Love Merah
HADIAH KE-4 + 1 ..ke-5 lah tu
1 Platter Rose Saiz 11 inci, China mali.. Syarat-syarat peraduan ini pun ada 4+1 jugakk..

1- Tarikh peraduan bermula hari ini sampai 31hb March, 2010



2 - Terbuka kepada semua kawan-kawan di Malaysia sahaja yg menjadi Follower & Yang Bukan Follower..kalu yg tak jadi follower lagi tu bolehlah follow I ye..Yang bukan follower boleh tinggalkan jejak agar senang untuk saya hubungi..



3- Hendaklah memberi komen dalam entry ini..(komen di shoutbox tidak diambil kira) dan link kan blog saya pada blog masing2 supaya yg lain2 bloggers dapat tahu tentang peraduan ini..(lagi ramai..lagi meriah..)



4-Tarikh tutup peraduan ni pada 31hb March, 2010..pemenang akan diumum pada 1hb April, 2010



5- Cabutan hadiah akan diundi oleh pemilik Teratak Puteri...anak saya Puteri Qareshah..tiada istilah pilih kasih dalam cabutan ini.

Sekian..selamat berjaya..ta..ta..

DOUBLE SUPRISEDD..

Hari ini saya begitu gembira..selain dapt hadiah dr hubby..terima juga ucapan harijadi dr kawan2 online semua..yg hantar sms pun ada..terimakasih kerana sudi menjadi kawan2 saya..walaupun ada yg tak pernah bersua muka..tapi dialam maya dapat menjalinkan ikatan persahabatan..

Okay nak kongsi lagi kegembiraan hari ini..layann...

Terima jambangan rose merah ni dari hubby..dia kirim melalui kawannya yg deliver kat umah petang tadi...rupanya dah pakat ngan kawannya tu dari bulan lepas lagi..he..he..tq..tq..
Satu kek yg pink tu beli sendiri dan satu lagi hadiah dari agen insuran saya..adik Engku Khairuddin..tiap2 tahun tak miss dia antor birthday kek kat umah..tq dikk...
Haa..ni lah kad yg paling kelakor sekali..dari anak2..bidang terjun agaknya tu..tapi cincin ni..tah dr besi apa dibeli kat kedai kat sekolah diaorang..2 beradik tu share duit belanja sekolah utk belikan mamanya cincin permata...bila tanya harga RM4.99..ha..ha..tak pelah anak2 ku..sesungguhnya ingatan kalian lebih mencukupi bagi seorang ibu..love u all...muahh..

Yang si Angah pula janji nak bg hadiah esok...tah apa nk dibelinya...gamaknya dapat lagi le 1 hadiah lagi esok...he..he..

Kad ucapan yg diterima..
1st.. dr hubby lah
2nd..dr anak2 tersayang
3rd..dr Honda Malaysia(sbb beli kete dia..)
4th..dari Takashima..alah yg product alat senaman tu..(Threadmill tu dah berhabuk dah..lama tak exercise..sbgai peringatan kut..kena start balik tu..)
Hari ini jugak,terima 3 kiriman barang2 utk melengkapkan koleksi yg ada yg dibeli dari Tasha Awek Malaysian Antik, Kak Khaty69 D'Classic & Kak Tun Gallery Antik,Ipoh Mali...semua dlm keadaan cun2 belaka..ni pun kira hadiah birthday jugak kan...tapi bayar sendiri..sendiri dapatlah kan..ha..ha..
Mama..mama..cepat.. potong kekk..dah laparr ni..
Sesungguhnya..suami & anak-anaklah hadiah yg paling berharga yg saya dapat selama 41 tahun dapat bernafas dibumi Allah ini..semoga mereka menjadi seorang insan yg taat kepada suruhan Allah & patuh pada kedua ibu dan bapanya..Aminn.. Jadi sempena hari ini..saya ingin berkongsi kegembiraan saya utk semua rakan online, saya akan membuat "GIVE AWAY" sempena birthday saya ini..nantikan ya...

BIRTHDAY'S SUPRISED..

Salam semua..saja je nak share..Tadaa..today's is my birthday..yg ke?? 41 tahun...hu..hu...dah...tua rupanya aku... memang tak buat apa2 sambutan..bese2nya beli 1 kek kecik & ayam KFC je..celebrate ngan anak2 kat umah..
This year tanpa hubby disisi..sedih gakk..(tp dah kalis dahhh..). Tapi hari ni special sket..Subuh2 lagi my hubby dah buat wake-up call wishing me..Suspen gak bila disuruh bukak lampu & bukak lemari baju...tersorok kt belakang2 tu..rupanya ada kotak hadiah..red colour lagi..
Jeng..jeng..bila dibuka..ada kad ucapan harijadi & ...guess what..terharu sangat masa tu..rasa mcm nak nangis pun ada..bukan hadiah yg nak sangat(..walaupun naklah jugakk..) tapi ingatan suami diseberang lautan beribu batu yg buat saya betul2 touching..hu..hu..
My peberet kaler..merah lagi..ada tulisan Arab tu yg mahal tu...rupanya dah dibeli masa masa bulan lepas lagi kat Qatar nunn..disorok nya senyap2 dlm gobok..memang betul2 suprise..Henpon lama ni dah hampir 2 tahun dipakai.. nanti saya nk bagi kat ank sulung saya..Along pun tumpang gembira 2 kaki dpt henpon ni..(biasanya kalu dpt yg baru,yg lama automatik dpt kt Along le..he..he..)
With my lovely hubby...Tq sebab ingat ayang kat sini..I Love U...
(No. plat kete pun mcm tau2 je umur kita dah 41 tahun..he..he.. ) That's all...ta..ta..

Tuesday, March 23, 2010

PINGGAN KEKWA HITAM

PINGGAN MAKAN LEPER 9.5 INCI
RM13.00 SATU
PIRING LEPER & PIRING MUNGKUM - SAIZ 6 INCI
RM7.00 SATU

TUREEN TANPA TUTUP

SAIZ MANGKUK 8 INCI
- Kalau dah ada tutup tureen 8.5 inci dah kira ngam
RM50.00 satu - Ada beberapa biji
ATAS & BAWAH - BEZA MANGKUK SAIZ 8 INCI DGN 7 INCI

CAWAN BUNGA KANGKUNG

CAWAN KANGKUNG A
RM16.00 SEPASANG - SOLD
CAWAN KANGKUNG B
RM16.00 SEPASANG - SOLD

PEPPER & SALT'S STRAWBERRY

Psst...




SET CAWAN BUNGA PINK

SET CAWAN



BLUE TORQUISE

SET CAWAN SEPASANG
RM14.00 SAHAJA

PINGGAN BESAR - 11 INCI
RM18.00 SATU


Sunday, March 21, 2010